Mijn naam is Hester van Wingerden (1971). Ik ben er een van een tweeling, samen met mijn tweelingzus. Sinds 15 jaar ben ik werkzaam als professionele begeleider in de functie van trainer en coach.

Deskundigheid
Mijn opleiding voor professioneel begeleiden van persoonlijke ontwikkelingsprocessen heb ik gevolgd bij Bambu, Centrum voor gewaarzijn te Utrecht. Om als begeleider scherp te blijven, volg ik supervisie bij Bambu en neem ik deel aan intervisie in een groep van collega trainers en coaches.

Relevante toetsing
In mijn loopbaan heb ik ruime ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en beroepskrachten. Voor een adviesbureau (sVM, tegenwoordig Movisie) heb ik trainingen gegeven aan vrijwilligersorganisaties. Ik heb drie jaar gegeven over weerbaarheid, identiteit en opkomen voor jezelf aan de kinderen in de basisschool leeftijd (Centrum 16/22 te Den Haag). En ik heb vier jaar trainingen sociale vaardigheden geven aan tieners en pubers (Stichting Stade Onderwijshulpverlening te Utrecht). Sinds 2010 ben ik communicatietrainer en coach voor professionals in het (hoger) onderwijs en de (jeugd) zorg. Voor Nyenrode verzorg ik als docent en lid van de kerngroep het vak Professioneel Leiderschap en Ontwikkeling. Mensen begeleiden en les geven over professionele communicatie en persoonlijke ontwikkeling doe ik met veel plezier en voldoening.

Naast mijn werk als trainer / coach, houd ik van schrijven. Ik verzamel verhalen van tweelingen voor een boek over tweelingen en het thema 'symbiose-autonomie'.

Ik ben moeder van twee schoolgaande kinderen. Mijn tweelingzus woont op 20 minuten rij afstand. We appen en bellen elkaar en zien elkaar regelmatig.

 

hester-2016.jpg